Meteen naar de inhoud

Kerst met mevrouw K en mevrouw S

Juweeltje groen

Kerst… tijd van bezinning & beschouwing, over de raadsels van het leven en de verantwoordelijkheid van mensen voor elkaar en voor de aarde. Een filosofisch gesprek tussen twee dames. 

Mevrouw K.: “Je hebt een stuk land, en opeens lopen daar allemaal beesten rond. Dat zijn raadsels die nooit opgelost worden. 

En dat er dan twee soorten mensen zijn gekomen, mannen en vrouwen. Eens moet het toch met één begonnen zijn. En als wij uit de dieren voortkomen, waar komen dan de dieren vandaan? En hetzelfde heb je met de voortplanting: hoe wist ie nou wat hij moest doen? En dat er dan mensen komen, is nog tot daar aan toe, maar dat er dan twee soorten komen…..

En dat houdt in: hoe zou het –  over tweeduizend jaar, als de wereld dan nog bestaat – dan met de wereld staan?”
Mevrouw S.: “Onze Lieve Heer zal daarop antwoord geven in de toekomst.”

Mevrouw K.: “Ik weet het niet. Maar hoe nou die eerste mens op aarde is gekomen….”
Mevrouw S.: “Dat is ook nog de vraag: zullen we er ooit achter komen?”

Mevrouw K.: “Je hebt mannen en vrouwen. Hoe zijn ze er achter gekomen hoe ze zich voort moesten planten? Dat geldt voor de beesten ook. We hebben dezelfde manier van geboren worden, denk ik.  

En de taal? De beesten maken geluiden – en ik denk dat dat bij de mensen ook zo ging. Eigenlijk is een soort algemene taal het Engels geworden.”

Mevrouw S.: “Dat is de wereldtaal.”

Mevrouw K.: “Dat is maar goed ook. Dat is met kleine kinderen ook: eerst gaan ze huilen. (het is even stil)  Dat zijn de raadsels van het leven. Ik denk dat er leven is op andere planeten.”
Mevrouw S.: “Dat zou heel goed kunnen.”

Mevrouw K.: “Misschien is het nuttig als we meer aandacht aan onze aarde besteden.”

Mevrouw S.: “Dat is de eerste prioriteit.”

Mevrouw K.: “Ik denk dat de tijd van grote oorlogen voorbij is. Want er is geen winnaar. De wereld wordt warmer. Dat komt door alles wat uitgestoten wordt. Dat is wat wij mensen doen. We doen het zelf.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *