Meteen naar de inhoud

Kerst Juweeltje 3

Juweeltje rood

Na een week van 11 kerstvieringen, 2 kerstwekzangen en 5 kerstliederengroepszangen nog zoveel mooie uitspraken…nog een extra Juweeltje…Voor degene die de komende twee weken anders de Juweeltjes zou missen…

“Het gevoel van warmte dat nu over de wereld gaat, zijn bommen in de oorlog. Of het ooit vrede wordt, weet ik niet, maar hoop doet leven.”

“Ik zou een licht willen aansteken voor de groep, omdat wij hier zo vredig samenzijn.”

“Laten we ons richten op wat er goed gaat, op de lichtpuntjes. We moeten verbeteren wat niet goed is geweest.”

“Kerst is ruimte voelen voor elkaar.”

“We gingen heel vroeg naar de kerk, om 6 uur, maar de kerk was om de hoek. Dat vond je heel leuk als kind. Soms gingen we nog met ons nachtjaponnetje aan met een jasje eroverheen. We gingen ook buiten zingen. Het was echt heel leuk. We hadden ook een echte kerstboom. Mijn vader plantte die in de tuin en wij versierden de kerstboom.”

“Vrede komt als je je overgeeft aan alles dat je denkt dat vrede zou kunnen brengen. Je moet het zelf doen, een ander kan het niet voor je berekenen.”

“Ruzie brengt geen vrede, vrede begint bij jezelf.”

“Christus is geboren…nou, wij ook hoor!”

“Kerstmis betekent heel veel. Het is je voorbereiden op het nieuwe jaar en nadenken over wat van betekenis is geweest. De slechte dingen moet je vergeten, die moet je opzij zetten, dat is gebeurd. Je moet proberen dat het niet meer gebeurd.”

“Vrede is geluk.”


“Ik heb geen stem om kooks mee te kloppen.”


“Mijn ogen gaan lekken van deze kerstmuziek.”


“Je moet hoop ook bij je houden want als je hem verliest ben je hem voor altijd kwijt. Dus moet je hem bij je houden. Als je hem loslaat ben je hem kwijt.”

(Bij het lied Now kresneti kisi) “Oh ja, ze komt uit Suriname. Dat is vast haar lievelingslied.”


“‘S morgens hadden zangen en bidden en niks mis mee hoor. Dan zeg je toch, tja God helpt. Geeft niks hoor is een heerlijke zaak. Is toch waar je je hart aan geeft. En mag iedereen zelf weten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *