Meteen naar de inhoud

Juweeltje over zorgen voor elkaar

Juweeltje roze


Zorgen voor elkaar, dat kan op vele manieren. Door erover te praten, het voor te leven, een knipoog naar elkaar, een hand op iemands schouder als je ziet dat die het moeilijk heeft of je laten verzorgen. Hoe zorg jij?

“Voor iedereen gezorgd. Je moest elkaar overeind houden. Voor familie.”

“Vind wel leuk om zelf zorg te ontvangen. Dat je kunt luisteren en je hoeft zelf helemaal niets te doen. Dat is toch heerlijk.”

“Altijd leuk als het levendig om me heen is.”

“Ik heb altijd voor mijn broertjes en zusjes gezorgd, waren dankbaar ervoor. Als ik wat vraag, dan gaan ze gelijk sturen. Maakt niet uit hoe duur het is. Ik ben dankbaar ervoor. Ik heb voor het hele gezin gezorgd omdat we altijd arm waren en niemand ons kon onderhouden. Ik werkte bij het department Storm en daar verkochten ze de binnenbroeken en ging ik verkopen.”

“Zo klaar…we blijven niet aan de gang! Mensen genoeg hier. Ik heb al genoeg gedaan. En nu rust.”

“Het is niet prettig om afhankelijk te zijn. Je moet altijd beroep doen op iemand om te helpen en dat is niet prettig.”

“Het leven hier is lang niet altijd makkelijk hoor, dus dat wil ik niet propageren, dus ik hoef ze niet. Maar ik waardeer wel jullie goede bedoelingen! En wat jullie hier altijd doen en brengen aan optimisme.

Maar ik hoop dat ze er een pilletje voor vinden, mijn vader ging ook dementeren. Ja, niet dat ik al dement ben hoor, maar het zou fijn zijn als ze een oplossing vinden. Er wordt nog altijd aan gewerkt, maar dat zullen wij niet meer meemaken. Maar toch voldoende om mij al uit de roulatie te halen. En misschien komt het ook wel door wat ik meegemaakt heb, want er is hard gewerkt om mij achter slot en grendel te krijgen. Maar je wordt goed verzorgd, je gezondheid wordt in de gaten gehouden, maar ja, het is jammer dat het.. ”.

“Zodra je met anderen bent, ben je er op attent dat je niet alles over je heen kan laten komen.”

“Het is ook zo, de mensen zijn zo verschillend, met de een kan je beter praten dan met de ander.”

“Maar het is moeilijk hier, want je kan niks meer zelf. Want ik zorg het liefste voor mensen en dan gaat dus de andere kant gaat dus door. Want er gebeurt natuurlijk van alles nog wat. Mensen die dood gaan en de gekste dingen. Maar daar heb ik nog nooit spijt van gehad. Ik kan het dus niet helemaal duiden, dat ik hier zit als ik me over de hele wereld heb vertoond zeg maar. Ik heb zoveel mensen geholpen maar dat helpt nu niet. ”

“When you have a person to your house, you have enough food in the house. Otherwise you have to go to the farm to give them some.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *