Meteen naar de inhoud

Juweeltje over zeilen

Juweeltje groen

Sommige bewoners zijn van nature stil en bedachtzaam. Ze hebben de tijd nodig om tot gesprek te komen omdat de herinneringen en woorden trager naar boven komen. Dan helpt het om met gerichte aandacht luisteren en ze de tijd te geven om hun herinnering tot woorden te vormen.

Het is warm buiten, binnen is het lekker koel. Eline zit naast dhr. M. Ze kijken naar de blauwe lucht, de lichtgroene blaadjes in de bomen die wapperen door de wind.. Een mooi beeld…Eline verteld dat ze van zeilen houdt en dit prachtig zeilweer is.

Dhr. M. kijkt haar stralend aan en knikt.: “We lagen bij de mooie Nel. Mijn broers hadden daar kano’s, of zeilkano’s eigenlijk. En in de winter, dan moesten ze worden, ja, beschut tegen het weer zeg maar, dan legden ze die op karren, en dan helemaal naar Driehuis.

(Denkt even na) Ja, ik weet het niet meer precies hoor… Maar van mijn ene broer heb ik wel leren zeilen en kanoën, mijn andere broer was wat afstandelijker, maar daar heb ik weer andere dingen van geleerd. Ja hoor!

(Knikt vol tederheid) Ja, mijn broers waren een stuk ouder en groter. Die konden dat allemaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *