Meteen naar de inhoud

Juweeltje over Storm, liefde en levensbeschouwing

Juweeltje rood

Therapiehond Storm roept bij de bewoners vaak prachtige gevoelens en verhalen wakker. Zoals bij de heer J., afkomstig uit een multireligieus gezin, die graag over de liefde vertelt, over zijn ouders en hun harde werken en over alles wat hij op levensbeschouwelijk gebied zelf heeft onderzocht:

“Begin de dag met liefde. Beëindig de dag met liefde. Daarom houd ik van Storm. Ik begin de dag met liefde. Als het lukt. En tenslotte beëindig ik de dag met liefde. Dan heb ik een mooie dag gehad.

Het lukt niet altijd. Soms heb je je dag niet. Dan lukt het niet. Maar het lukt niet elke dag. Dat heb ik van mezelf. Want ik ging erover nadenken hoe ik met mensen moet omgaan. Toen kwam ik tot deze dingen. Ik begin de dag met liefde. En ik beëindig de dag met liefde. Dus: dat is perfect.

We praten (bedoeld: vroeger, thuis) nooit over God. Ik ga er goed over nadenken. En ik heb de bijbel gelezen ook. Over Jezus, Mozes en de Tien Geboden: ik vind hem heel bijzonder.

Die vogeltjes fluiten, dan voel ik me goed.

Mijn moeder is van 1936 en mijn vader is van 1940. En ik ben op 16 juni jarig. Op Vaderdag, als het op een zondag valt. Ik hoop dat ze nog leven.

(over het werk van zijn moeder) Bij het Slotervaartziekenhuis. Bij de Beddencentrale. Ze moest die bedden regelen en dat soort dingen. Ze heeft zoveel jaren daar gewerkt. Van 1976 tot de 2000, geloof ik. Mijn vader heeft jarenlang gewerkt voor de Heineken. Bij Zoeterwoude. Zoveel jaren heeft hij daar gewerkt. Sinds 1976.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *