Meteen naar de inhoud

Juweeltje over Storm

Juweeltje rood

Storm, de contact/therapiehond, komt vaker in de Juweeltjes voor. Hij zorgt voor contact en verbinding. Maanden lang had mw. V. alleen contact met Storm, waar ze tegen praatte, hem aaide en brokjes gaf. Totdat

Mw. V. knikt Irene toe: “Ik ben van nature een hond. Soms ben ik een mens. Maar ik snap de natuur van de hond. Er zijn verschillen in honden. Ze zijn trouw, volgzaam en een trouwe compagnie.” 

Mw. V. kijkt van Storm naar Irene. Bedachtzaam: “U heeft plezier in hem he. Hij bewaakt u. Op een bepaalde manier bewaakt hij u. Hij heeft u uitgekozen, niet u hem.”

Irene knikt, dat is mooi verwoord.

Mw. V. trekt haar schouders op: “Ik zeg wat ik voel. Ik voel dat zo rondom u en de hond en u en de andere mensen. Ik zeg dat zo in de hoop dat ze mij begrijpen, maar dat is niet altijd zo. Als je mij wilt begrijpen moet je openstaan voor de honden natuur en dat is niet zo makkelijk. Ik ben een mens hé, maar tegelijkertijd begrijp ik de hond. Dat is voor mensen moeilijk te vatten. Hij is volkomen op zijn gemak en zo mag het zijn. Hij is een surveillant en volgzaam maar kan ook bozig zijn, niet op u maar op de wereld. Is een lief beest maar ook meer, ik weet het. Heeft u hem al lang?”

Irene verteld dat ze Storm vanaf pup heeft en hij nu acht jaar is.

Mw. V. knikt en kijkt naar Storm die aan haar voeten ligt.: “Jullie hebben in feite een mooie harmonie samen en dat kan tot grote bloei komen. Je hebt mensen nodig die dat begrijpen en dat kan. Leuk dat u iemand bent met een hondennatuur. Trouw, volgzaam en opmerkzaam zijn mooie eigenschappen.

Mw. knikt me vriendelijk toe.: “Leuk he. Het was wel even goed en verhelderend. Ik wens u een zonnige dag en de hond ook. De hond straalt zelf al zon uit. Het is een lief beest.”

Meer lezen over Storm? Het boek: Storm in het verpleeghuis. Het belang van hondentherapie in de verpleeghuiszorg. Is bij elke (online)boekwinkel te bestellen of via Uitgeverij Elikser https://www.elikser.nl/storm-in-het-verpleeghuis.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *