Meteen naar de inhoud

Juweeltje over Sinterklaas en Sinterklaas gedicht

Juweeltje blauw

Het is Sinterklaastijd. Dat roept bij de bewoners vaak vrolijke, warme, ontroerde en dankbare herinneringen op. Zoals bij mevrouw D. Ze stráált en vertelt:

“En nog altijd houden we d’r van. Dat we wisten: dat gebeurt. En dat vergeet je nooit. Ze hadden ook niet veel geld. En tóch kregen we iets! Leuk hè? Nee, dat vergeet je nooit. Want ze hadden niet veel geld.

Fantastisch. We hebben er altijd plezier mee gehad. Ook al is er niets bijna, krijgen we het ook. Ze hebben er echt plezier in wat ze doen. En dat is goed. Dan weet je dat je ouders hebt, die wat voor je willen doen. Ja, heel leuk. Want ze hadden niet veel geld. En ze moesten toch iets maken en doen. En iedere keer kunnen we weer zo veel plezier van hebben als we als kind ook hadden. Zo is het leven, om plezier met elkaar te hebben. Ja, dat vind ik wel.

Leuk hè? Dat zit er nog helemaal bij en in en weet ik wat. De ouders die maakten d’r wat van. En het was niks wat we kregen. Maar ze deden ontiegelijk hun best om mooi en leuk te zijn. Ik hoop dat wij voor de kinderen hetzelfde deden.

Dat is fantastisch, hè? Want we hadden helemaal geen geld. Maar de blijheid en de aardigheid! En we kregen echt iets. Een klein dingetje of weet ik veel, kleine dingen, daar waren we hartstikke blij mee. We waren blij met alles. Met hoe het gaat, met hoe ze het ons geven … we hadden vroeger helemaal geen geld. Dus wat we deden, was van alles en nog wat. Dat deden ze ook met niks. Dat was veel vrijheid en blijheid. En als kind was je zo blij! En ze waren allemaal blij van van alles en nog wat. En ze deden alles met liefheid. En dat was ook zo geweldig. We hadden niets. En toch gingen we proberen iets te doen – en dan hadden we weer iets. Dat is zoiets geweldigs! Ze hadden ook geen poen. Maar ze deden zo veel mogelijk. Dat het goed was. En wat was je blij als je iets kreeg. En dan ineens was dat er. Je wist niet wat je zag! Ze hadden niets. En daarom waren ze blij van ieder ding!

Met alles ben je blij. Leuk! Het was jouw beestje en daar ging je mee spelen. En je moest er heel voorzichtig mee zijn. Dan was het echt iets voor jezelf. ’t Zijn de kleine dingen die het doen.

Ik ben blíj met jullie. Ik ben zó blij dat jullie er zijn! Ik ben zó blij met jullie. We zijn blij dat we jullie hebben. Ik denk altijd aan jullie.”

Sinterklaas

Ook al was er bijna niets

toch kregen we iets

ineens was dat er

je wist niet wat je zag

een heel klein pakje in je schoen.

Ze hebben er echt plezier in

en ze hadden helemaal geen poen!

Dan weet je dat je ouders hebt

die wat voor je willen doen

De blijheid en de aardigheid,

ze deden alles met liefheid.

De ouders, die maakten er wat van

ze deden ontiegelijk hun best

om mooi en leuk te zijn.

Dat is toch fijn?

Leuk is dat!

We waren blij

met van alles en nog wat.

We waren blij met alles,

met hoe het gaat,

met hoe ze het ons geven

zo is het leven,

fantastisch!

En nog altijd houden we ervan.

Dat vergeet je nooit.

Dat zit er nog helemaal in en bij, 

ik ben zo blij!

Ik ben blij met jullie

ik ben zo blij dat jullie er zijn, 

we zijn blij dat we jullie hebben.

Ik denk altijd aan jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *