Meteen naar de inhoud

Juweeltje over muziek

Juweeltje geel

Muziek maakt verschil, muziek doet wonderen. Niet voor niets zetten mensen – vaak gebeurt dat onbewust – graag muziek op om hun stemming te beïnvloeden. Bij muziektherapie op de huiskamer wordt muziek bewust gebruikt. Niet alleen om de stemming van bewoners te beïnvloeden, maar bijvoorbeeld ook om hen in beweging te krijgen, herinneringen bij hen op te roepen en saamhorigheid te creëren. Dat roept bij hen de mooiste uitspraken op over muziek ….

“Rock ‘n roll is heerlijk om op te dansen. Maar als je gevoel voor muziek hebt,  kun je overal op dansen. Er zijn weinig mensen die muziek kennen. Ach, ik heb mijn hele leven in de muziek gezeten.  Is het mooiste in je leven, muziek. Doet alles met je!”

“Het is zo’n mooi lied. Zo intens. De titel zegt het al. Zacht. Lied ohne Worte.  Fauré ook mooi, die waagt ook veel.”

“Mooi! Het geluid is mooi. En de tekst is mooi. En verder hoef ik niets te zeggen.”

“Ouderwets lied, maar mooi hoor. Is niet voor niets overgebleven uit die tijd. Stille nacht, Heilige nacht is natuurlijk ook in Spaans.”

“Kijk naar haar. Ze zingt met hart en ziel en de tranen springen in haar ogen van ontroering. Dat vind ik een van de wondertjes van nu.”

“Je bent geslagen geworden! Door Let it shine. Goed hoor! Dan gaat de shine naar het hart.”


“Tot volgende keer. Dan weten we het weer. Je blijft het nooit vergeten, dat is een feit.” 

(Na een Spaans lied) “Bij mij zit geloof ik ook Spaans in de familie. Opeens herinner ik me dat mijn moeder dat vertelde.”

(Na pianospel) “Ja, ik heb piano gespeeld. Ik was al wat ouder. Ik vond het leuk. Mijn moeder speelde ook piano. Ik heb de piano van huis. Nu is hij geruild voor een nieuwe.”

Oma. Mooi liedje. Ik had een lieve oma. Mocht ik dingen doen die ik thuis niet mocht. Hadden geduld met je. Snap ik heel goed.  Nee, ik ben nog geen oma. Ik geloof niet dat ik het leuk vind om oma te zijn. Ik wil nog klein zijn. Verwend worden. Oma’s zijn goed in verwennen. Snoepjes en koekjes. Niet te gek natuurlijk, maar wel met iets.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *