Meteen naar de inhoud

Juweeltje over liefde

Juweeltje rood

Valentijnsdag, dag van de liefde. Liefde in alle vormen en op verschillende manieren.

Vieren de bewoners de dag van de liefde?

Mw. Z. gedecideerd: “Nee mijn man houdt er niet van, ik wel.

Mw. K. knikt haar instemmend toe: “Nee, doe er dus ook niet aan. Zou niet weten wat, hij is lief en goed voor me, maar niet romantisch.”

Wat zou u willen als romantisch gebaar?

Mw. M., glimlacht: “Ik krijg vaak bloemen van hem.”

Liefde kan in vele vormen bestaan. Niet alleen tussen vrouw en man, maar ook tussen vrouwen en mannen onderling, of bijvoorbeeld liefde voor ouders, kinderen, dieren, vrienden & vriendinnen…

Mw. H. straalt: “Ik heb liefde voor mijn dochter en zoon.”

Mw. S. een beetje verdrietig: “Liefde voor mijn vader. Hij is er gelukkig nog wel, maar dat hangt aan een draadje. Ze zeggen wel: ‘Die tijd komt voor iedereen.’ Maar ik vind het afschuwelijk. Mijn moeder is pas overleden, ik vind het afschuwelijk en ik voel me helemaal leeg.”

Dhr. W. knikt haar begrijpend toe. Doet dhr. mee aan de dag van de liefde?

Dhr. W.: “Nee, nee, maar kijk, dat komt, mijn vrouw is jong overleden. De jongens hebben dat goed opgepakt. Mijn zwager…nee….schoonzus…nee..is niet romantisch.. is een deel minder geweest. Je kan er toch nog even over nadenken weer.”

Mw. G. lacht: “Ik ben drie keer getrouwd geweest! De eerste keer in de puberjaren getrouwd. Daar heb ik twee dochters mee gekregen. Ik werkte als postbode en je loopt op straat en je ziet van alles. Tja, daar ben ik gewoon heel eerlijk in hoor. En op straat heb ik mijn twee nieuwe liefdes ontmoet. Een nieuwe liefde vergt veel van jezelf. En dan heb je het en dan heb je er weer genoeg van. Tja, ik ben er eerlijk over. In mijn tijd kon je niet latten. Ik ben tevreden en vind het goed zo. Nu heb ik er geen behoefte meer aan. Ben hiernaartoe gegaan. Ik haal nu uit mijn kinderen en kleinkinderen.” (lacht hartelijk). “Nou ja, een oma van lik me vestje want ik vertel ze van alles, dan lachen we samen. Maar ach, ze willen wel graag een ijsje met me eten. Maar ja, ik flirt nog graag. Ja, ik kan je zo een lesje geven, maar zoals ik flirt, flirt jij weer niet. Tja, ik heb ik van alle drie de mannen pensioen, maar het maakt niet gelukkig. Maar is wel makkelijk. Met je ogen dicht naar mooie muziek luisteren, daar wordt je gelukkig van of een dagje uit.”

We zetten tango op, muziek van de liefde…

Mw. C.. knikt: “Gelukkig…van een aantal dingen…Muziek, ja toch wel, veel.”

Mw. K. staat op en begint te dansen: “Leuk he, dan heb je een dag dat je er geen zin in hebt, maar dan gebeurt dit (muziek) en dan…” (mw. danst door de huiskamer met een blij en stralend gezicht op de tango die we hebben opgezet)….

Mw. G. sluit haar ogen en luistert met een ontspannen gezicht en diepe concentratie naar de muziek: “Dan kan ik me afsluiten voor de rest want anders roepen ze me helemaal. Muziek, dat is zo mooi! Klassiek, opera, prachtig!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *