Meteen naar de inhoud

Juweeltje over de hangmat

Juweeltje blauw

Het is prachtig weer. Irene verteld dat ze een hangmat heeft waar ze, toen ze even niet oplette, er aan de andere kant weer uitviel. De bewoners proestten het uit. Hebben de bewoners wel eens in een hangmat gelegen?

Mw. D. straalt en knikt: “Ja, in de tuin in Amsterdam.”

Mw. V. proest en schudt haar hoofd: “Nee, niet met mijn eerste en niet met mijn tweede man.”

Mw. K. kijkt bedenkelijk en schudt haar hoofd: “Nee hoor, wil wel.”

Dhr. G. knikt, gaat wat rechterop zitten en zijn ogen beginnen te twinkelen: “Oh, jee, wel twintig keer denk ik. We gingen met de band op stap. Moesten we ergens anders naartoe en moesten we hem inklappen en uitklappen. Wisten: hadden het in de hand. Deden het iedere keer: uitklappen en lagen we weer. Tussen twee bomen, ach we lagen waar het uit kwam.”

We zijn onder de indruk, lag zo’n hangmat dan ook fijn?

Dhr. G. grinnikt en schudt zijn hoofd: “Nee, lag niet fijn. Op de heenreis: hadden ze een duwer. …Volgende moest ook duwen. Was geintje, van heen en weer slingeren. Toen gingen we er in slapen, maar proberen… voor de rest weet ik het wel weer… Op de heenreis, toen was het zo warm en gingen we op het voordek slapen. (Lacht) Vergeet ik nooit meer. Water, water, water, opstaan…Moest je maken dat je wegkomt, anders was het niet gezellig.

Gingen we op het kampement.. gingen we allemaal … begon hij vooraan… ging hij verder…anders kwam je in het water terecht….Anders spoten je onder water.

Sliepen op het dek, zonder matras of kussen…maar op kleren…drie weken lang.. Kwam je steeds weer ergens anders terecht. ‘s Avonds werd je uitgenodigd… moesten… mochten we er bij zijn. Sliepen we ’s nachts en ochtend werden weer gewekt want dan moesten we optreden daar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *