Meteen naar de inhoud
Dementees portret therapiehond Storm
Juweeltje

Citaat van bewoner

“Storm? Hij kwispelt met zijn staart, goedgekeurd die naam.”

Storm

Sinds 2016 werkt Storm als therapiehond in verschillende locaties van Cordaan. Storm, een wilde naam voor een rustige hond. Storm wordt op indicatie, onder andere, ingezet om bij te dragen om sociale interactie, beweging en communicatie te verbeteren en onrust, depressie en pijn te verminderen. Hij werkt onder begeleiding van Irene Kruijssen, neurologisch muziektherapeut.

Storm in het verpleeghuis 

Het belang van hondentherapie in de verpleeghuiszorg

In 2024 heeft Irene het boek, Storm in het verpleeghuis. Het belang van hondentherapie in de verpleeghuiszorg geschreven. In dit boek word je meegenomen in hoe je een therapiehond voor in het verpleeghuis kan opvoeden. Dit wordt gedaan door alle aspecten van het opvoeden en trainen van een therapiehond te beschrijven. De reacties van de bewoners laten de meerwaarde van een therapiehond (Storm) in het verpleeghuis zien; naasten, medewerkers en vrijwilligers vertellen erover. Uit alle verhalen klinkt de verbinding waarvoor Storm zorgt: verbinding van de bewoners (naasten, medewerkers, vrijwilligers) met zichzelf en met elkaar. Het boek is te bestellen via de link hier op de pagina.

Therapierhond Storm geeft kus aan bewoner
‘Het is een mens, zoals jij en ik en dan moet je er tegen praten. Dat doet een hond ook, maar dan op zijn eigen manier.’
Juweeltje
Mw. L.
Bewoner
Achterkant ansichtkaart Storm

Volg Storm!

Heb je het boek gekocht? Blijf dan op de hoogte van alles wat Storm beleefd in het verpleeghuis. Gebruik het wachtwoord om toegang te krijgen tot de beveiligde omgeving.

Pootafdruk Storm